Avbytare: Fredrik Sjöstedt, Fredrik Odell, Victor Larsson, Carl Odell och Johannes Jönsson.

André Andersson ut - Fredrik Odell in 59 min
Philip Mattsson ut - Victor Larsson in 68 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Oavgjort i derbyt efter drömmål. ÖT Smygehuk är fortfarande obesegrade på hemmaplan efter 2-2 mot FC Trelleborg. ÖT Smygehuk ligger nu på tredjeplats på samma poäng som tvåan Oxie men med sämre målkvot. Hemmalaget kom till spel utan 3 avstängda spelare där Christian Ahlström och Martin Silvhed blev utvisade senast och Pontus Andersson hade fått tre varningar. Debut från start gjorde 17-årige Philip Mattsson som mittback. I den 3:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark från höger som nickas bort av FCT men inte längre än till precis utanför straffområdet där Sebastian Kristensson skjuter direkt på volley och bollen touchar ribban och över. I den 5:e minuten slår Gustav Lindquist en fin långboll till Oliver Oliveros som tar sig in i straffområdet och enkelt vänder bort försvararen innan han passar snett bak till Johan Hellström som har bra skottläge. Johan spelar dock vidare i sidled till Sebastian Lindahl som elegant placerar in 1-0 invid bortre stolpen. Detta var Sebastians 7:e seriemål i år. ÖT Smygehuk spelar bra fotboll första 20 minuterna och kontrollerar händelserna. Men matchbilden skulle förändras radikalt. I den 25:e minuten kontrar FC Trelleborg när man tar sig fram på högerkanten och ett misslyckat skott blir till en perfekt passning mot bortre stolpen där en forward vräker sig fram och slår in 1-1. Bara minuten senare alltså i den 26:e minuten slarvar vi på mittplan och ger FC Trelleborg ett friläge där de kan placera in 1-2. I den 28:e minuten är FC Trelleborg fri igen men lobbförsöket misslyckas och Izzettin Adigüzel kan enkelt rädda. I den 30:e minuten slår FC Trelleborg ett inlägg som nickas mot mål och bollen touchar ribban och över. I den 43:e minuten sticker Gustav Lindquist in bollen bakom FC Trelleborgs backlinje till Johan Hellström som skjuter direkt men bollen går i burgaveln. Vi går till pausvila med ett 1-2 underläge och vi har slarvat jättemycket i passningsspelat sista 20 minuterna. FC Trelleborgs ledning kunde varit något mål större. Fredrik Sjöstedt byts in i paus istället för Sebastian Kristensson. Direkt i andra halvlek börjar vi gå in i duellerna som vi brukar göra och tar för oss mer. I den 52:a minuten bryter Adam Norén ett FCT anfall och driver upp bollen en bit. Adam slår en lång boll upp mot Sebastian Lindahl som tar ner på bröstet och skjuter direkt på volley ett kanonskott från 25 meter som går i mål via ribban till 2-2. Ett fantastiskt nummer av Sebastian Lindahl som därmed gjorde sitt 8:e seriemål i år. Nu böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen skapar halvlägen. ÖT Smygehuk har höjt sig efter de sista 20 minuterna av första halvlek och är lite bättre än FCT. I den 80:e minuten rullar ÖT Smygehuk runt fint och Sebastian Lindahl laddar bössan igen och får iväg ett nytt kanonskott från distans som smiter strax utanför det högra krysset. På övertid kommer matchens sista chans då FC Trelleborg lite turligt sågar sig genom men anfallarens skott tar i burgaveln och matchen slutar i våra ögon rättvist oavgjort. I nästa match väntar Oxie SK på söndagen den 9:e juni klockan 14:00 på Oxievångs IP konstgräs.